Foreta en anonym opplysning om kjønnssykdom

Det er ikke lett å takle en situasjon der legen din forteller deg at du har testet positivt for en kjønnssykdom. Å ha en kjønnssykdom er selvsagt ikke trivelig, men det at man kan ha smittet eks-partnerne sine med det er ofte enda vanskeligere. Du kommer nok til å spørre deg selv hva du skal gjøre nå? Du vil ikke at kjønnssykdommen skal spres videre, men du vil heller ikke fortelle eksen din at han/hun kan ha blitt smittet på grunn av deg. Denne situasjonen skaper et dilemma, så hva er det riktige å gjøre?

Texttasy er det perfekte verktøyet for å gjøre dette dilemmaet mye enklere å takle. Vi gir deg muligheten til å sende en anonym SMS for å fortelle eksen din at han/hun må teste seg. På denne måten sørger du for at personen går til legen i tide, og at kjønnssykdommen ikke spres videre. Det er en nervepirrende prosess, men det må gjøres.

Hvordan kan du gjøre dette på best mulig måte?
Det er viktig at du legger inn korrekt informasjon i SMS-en, uten å avsløre identiteten din. Du ønsker ikke at mottakeren skal vite at du har sendt SMS-en, men du vil også at alt skal være forståelig for han/henne. Nedenfor er noen tips for å fylle ut dette så godt som mulig.
  • Velg korrekt avsender. Pass på at du holder deg så nøytral som mulig slik at mottakeren ikke avslører deg! Du ønsker tross alt ikke å bli gjenkjent. Bruk for eksempel Anonym som avsender, for det kan jo være hvem som helst.
  • Sørg for at du skriver en spesifikk og tydelig melding, og si det helt enkelt som det er. All annen informasjon kan avsløre identiteten din! Du må for eksempel ikke fortelle når du ble smittet, for da kommer mottakeren umiddelbart til å forstå at det er deg!
  • Tenk på mottakeren når du skriver meldingen. Han/hun er helt sikkert vettskremt, så sørg for at du er hyggelig mot denne personen!
  • Forbli anonym, selv om du møter mottakeren!
Besøk nettstedet til kommunehelsetjenesten for mer informasjon om kjønnssykdommer og farene det innebærer.Send en anonym tekstmelding nå

Bloggene våre